Hell’s Gate

Hell’s Gate

A héten sor került az első programra, amire jelentkeztem és kedden ellátogattunk a Hell’s Gate Nemzeti Parkba. Az itteniek közül, ez volt az egyik kedvenc napom, mivel gyönyörű tájakon jártunk és rengeteg mindent csináltunk egy nap alatt.

A korai reggeli (még ilyenkor, hajnalban is készítettek nekünk palacsintát) és a 6 órás indulás után egy másfél órás utazással kezdtünk a nemzeti park felé. Kivételesen mindenkinek saját helye volt a furgonban, szólt a reggae, amikor pedig éppen nem aludtunk, a napfelkeltében gyönyörködhettünk.

Érkezés után egy biciklizéssel kezdtünk, mellettünk bivalyok, zebrák és zsiráfok legeltek. Nem véletlenül merítettek inspirációt itteni tájból az Oroszlánkirály alkotói…

A biciklizés után egy szurdokban indultunk túrára, a folyómederben kapaszkodva, kötélhágcsókon mászva. Nagy esőzések idején, a teljes szurdokot elönti a lezúduló víz, ezért csak vezetővel engednek be. Amikor viszont járható a terep, gyönyörű és izgalmas kirándulóhely.

A közeli gőzerőmű étkezdéjében kaptunk ebédet, majd szintén a vulkánt kihasználó forró fürdő felé vettük az utat. Különleges élmény volt, ahogy a kénes víz okozta záptojás szagban alig lehetett megmaradni a forrás környékén, mivel szó szerint égető víz ömlött a medencébe.

Utolsó állomásunk a Naivasha tó volt, ahol motorcsónakba ülve figyelhettük meg az állatokat. Körülöttünk sziesztáztak a vízilovak, repkedtek a sasok, a fákon pedig majmok ugráltak.

Miután mindezzel végeztünk már csak a hazaút volt hátra. Az első sorokban hangosan énekeltünk a másnapi karaokera készülve, miközben a csapat másik fele hátul aludt a fárasztó nap után.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.